Un dar (ne)meritat!

by Ovidiu ILEA

Tu nu te transformi în broscoi de fiecare dată când ceasul indică miezul nopții, ci ești beneficiarul unui dar nou-nouț. Cu toții primim în egală măsură acest dar indiferent de greutate, de vârstă, de educație, de frumusețe, de fișa postului sau de starea civilă. La începutul fiecărei zile ești unic posesor al celor mai puternice 1440 de bunuri din istoria omenirii. La exact o secundă după miezul nopții, în fiecare zi a vieții tale, cerul își deschide fereastra și îți oferă 1440 de minute neatinse și valoroase pentru a le putea folosi. Depinde de tine cum îți petreci minutele! Timpul este gratuit dar neprețuit!

Poți bârfi sau poți să aduci laudă; poți fi să fii plin de mânie sau de recunoștință; poți să alergi 5 kilometri sau să stai la televizor o zi întreagă; poți citi o carte sau să mergi în mall. Tu, doar tu, alegi cum să valorifici acest dar neprețuit. Poți alege să râzi sau să plângi; să te tânguiești sau să te bucuri; să fii pesimist sau să fii optimist; să fii plin de amărăciune sau să fii mai bun. Aceste 1440 de bucățele de timp îți aparțin ție și numai ție! Nu pot fi folosite nici de prieteni, nici de iubitul(a) ta, nici de șeful tău și nici de copii tăi, de absolut nimeni.

Este adevărat că există lucruri pe care trebuie să le facem. Majoritatea din noi muncim dar noi alegem cum o facem. Putem să mergem la servici cu supărare și pesimism sau putem merge cu o inimă veselă, să dăm dovadă de etică în munca noastră și să dăm tot ce avem mai bun din noi. Poți să urăști fiecare minut petrecut la servici și să pierzi timpul bârfind cu colegii; poți să te joci pe calculator și să te furișezi afară cu cinci minute mai devreme; sau… poți conștientiza că nu întâmplător ai fost pus în acel loc anume și nu întâmplător aiparte de oamenii care te înconjoară.

Este adevărat, trebuie să ai grijă de părinții tăi în vârstă, trebuie să ai grijă de prietenii tăi, de iubita sau soția ta și să arunci și gunoiul ăla. Și totuși, tu alegi cum să le faci pe toate astea. Poți trece prin viață pășind greoi și având o inimă frustrată sau poți să le îndeplinești pe toate cu răbdare, dragoste și bucurie.

You may also like

Shares
Share This

Distribuie!

Distribuie postarea pentru prietenii tăi!