Timpul pentru acțiune este acum!

by Ovidiu ILEA

Timpul pentru acțiune este acum!

Imaginați-vă că există o bancă, care va alimenteaza contul de credit in fiecare dimineata cu 86.400 de dolari ! Soldul nu se reporteaza de la o zi la alta.

Și în fiecare dimineață se șterge tot ce nu ați folosit în ziua precedentă. Voi ce ați face? Ați scoate până la ultimul cent.

Oricare dintre noi are o asemenea bancă. Se numește TIMPUL. 

În fiecare dimineață primiți 86.400 de secunde. Și în fiecare seară se pierde tot ce nu ați investit cu cap. Nu se reportează, nu se permite descoperiri de cont. Zi de zi vi se deschide un nou cont. Dacă nu reușiți să folosiți depozitele dintr-o zi, veți suferi pierderi.

Nu există cale de întoarcere. Nu se poate lăsa pe mâine. Trebuie să trăim în prezent, cu depozitele de azi. Să investim în fiecare oportunitate. Ceasul ticăie. Trebuie să profitați de ziua de azi, chiar aici, chiar acum.

Pentru a înțelege importanța unui an, întrebați un student care a picat un examen. Pentru a înțelege importanța unei luni, întrebați o mamă care a născut prematur un copil. Pentru a înțelege importanța unei săptămțni, întrebați-l pe editorul unui ziar săptămânal. Pentru a înțelege importanța unei ore, întrebați o persoană care tocmai a pierdut trenul. Pentru a înțelege importanța unei secunde, întrebați pe cinecare care a evitat la limită un accident. Pentru a înțelege importanța unei milisecunde, întrebați-l pe cel care a luat medalia de argint la Olimpiadă.

Timpul nu așteaptă pe nimeni. Profitați de fiecare ocazie. Faceți fiecare secundă să conteze. Încheiați orice afacere. Orice oportunitate irosită înseamnă bani pierduți.

Nu uitați: “Ieri”e istorie. “Mâine” e un mister. “Astăzi” e un cadou. De asta se numește PREZENTUL.  TIMPUL NU AȘTEAPTĂ PE NIMENI.

Dacă ai nevoie de ajutor sau de un sfat, atunci ești în locul potrivit! Mă poți contacta la adresa de mail ovidiu@ovidiuilea.ro sau mă găsești pe FacebookGoogle+, LinkedIn, Twitter.

You may also like

Shares
Share This

Distribuie!

Distribuie postarea pentru prietenii tăi!