Scrisoare deschisa adresată Domnului Prim Ministru Victor Ponta

Stimate domnule Prim Ministru,

Anul trecut, pe data de 15 aprilie, erați prezent  la semnarea primelor 30 de acorduri de finanțare în cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru investițiile realizate de întreprinderile mici și mijlocii  instituitǎ prin H.G. nr. 274/2013 și vă exprimați încântarea că acest program se derulează, după încercarea nereușită de lansare din 2013.

Afirmați atunci: “dacă n-am auzit niciun scandal și nicio plângere înseamnă că lucrurile s-au realizat correct”, referindu-vă la procesul de selecție a IMM-urilor pentru finanțare. Nu credem că puteți afirma același lucru și despre modul în care se derulează acest program de minimis, în special în 2015. Sau, mai bine zis, cum nu se derulează. Zeci de plângeri au formulat IMM-urile beneficiare către autorități, toate au primit același răspuns: facem toate demersurile să primiți banii promiși, așteptați rectificarea de buget!

Stimate domnule Prim Ministru, afirmați cu aceeași ocazie, în 2014, următoarele: “Nu spun că este suficient, cei 250 de milioane pe care îi alocăm anul acesta, 250 de milioane anul viitor, însă cred că e un bun început şi un semnal de sprijin pentru întreprinderile mici şi mijlocii”.

Știți câți bani au primit IMM-urile din cele 250 milioane promise pentru 2015? Poate totuși nu știți, noi am văzut că nici un ministru nu se declara nemulțumit în urma rectificării de buget din iulie 2015. NU s-a primit nici un leu şi, mai grav, nu se ştie ce se va întâmpla cu acest program. Acesta este răspunsul pe care ni-l dau acum angajații ministerului și direcției responsabile de acest program.

Poate unii consideră pretențiile noastre prea mari, sunt probleme mult mai grave în această ţară, nu să li se dea bani unor IMM-uri ca să îşi achiziționeze utilaje, să construiască spatii de producție sau să angajeze oameni. Le amintim însă că IMM-urile reprezintă 99% din companiile existente pe piața locală şi generează două treimi din cifra de afaceri a României şi peste 60% din locurile de muncă. Care sunt avantajele, înlesnirile sau ajutoarele pe care le primesc de la statul român?

Citeste mai mult: Scrisoare deschisa adresată Domnului Prim Ministru Victor Ponta

Shares
Share This

Distribuie!

Distribuie postarea pentru prietenii tăi!