Nu “Corupția ucide”, tu ai ucis mitingist de profesie

by Ovidiu ILEA
Coruptia Ucide

Ieri, în troleibuz, am avut ocazia să asist la o discuție destul de interesantă și dureroasă aș zice pentru mine. Băiatul îi relatează iubitei sale cât de „inteligent” este el, că a reușit să păcălească sistemul (entuziasmul i se citea ușor pe chip): „Mi-a fost finanțat proiectul din fonduri europene și am avut trecut ca investiție și un site, pe care l-am negociat cu firma de IT și îmi face la jumătate de preț, iar restul de bani îi primesc înapoi la negru”. Din fericire iubita lui crede în idealuri și îi spune „De ce faci asta? Pentru ce ai mai fost la miting în toate aceste zile?….” La care el răspunde „eee…”. Restul discuției nu mai are rost. Iar atunci mă întreb: Cum vor reforma acești tineri sistemul? Mai există speranță, când un tânăr la 20-22 ani are o abordare de genul? Mândru că a furat sistemul pe care vrea să-l reformeze, urlând „corupția ucide”. Asta să fie reformă?

Dragă tinere, nu asta înseamnă reformă, atât timp cât tu ești corupt din maternitate. Da, da, bine ai citit! Corupt din maternitate, pentru că sunt 90% sigur că părinții tăi i-au „uns” pe medici și asistente, ca bebelușul lor să primească atenția și îngrijirea cuvenită. Prin urmare, așchia nu sare departe de trunchi.

Eu, personal, mă întreb cum au curajul aceste persoane, indiferent de vârstă, să meargă la un miting comandat precum o eșantionare și să urle „Corupția ucide”, când, de fapt, ei se numără printre cei care au ucis. Iar tot ce au găsit să facă bun pentru societate, a fost să își creeze un avantaj social prin mecanisme mai mult sau mai puțin penale.

Cred că toată această mascaradă a fost pentru că cineva trebuia să puncteze electoral. Cine a punctat? Momentan nu vreau să dau un pronostic, dar știu un singur lucru, nu Ponta a fost cel care a pierdut și nici Iohanis nu a fost cel care a câștigat și viceversa. Cei care au pierdut în tot acest joc suntem noi, alături de tine, care nu ești altceva decât mitingist de profesie, ba și cu jumătate de normă, iar în timpul tău liber habar nu am ce ești și nici nu vreau să știu.

Dar știu un lucru: că ceea ce faci pentru societate nu este deloc benefic. Părinții tăi au căutat să corupă și să păcălească sistemul. Poate au reușit. Tu faci la fel și se pare că de data aceasta ți-a reușit. Poate îți iese și data viitoare. Principiul pe care tu ești construit este faptul că orice și oricine se poate cumpăra, pentru că toți avem un preț. Da, s-ar putea să ai dreptate. Dar măcar acum vreau să te dezamăgesc, atât pe tine ca mitingist de profesie, cât și pe cei care au aceleași principii ca ale tale.eu și mulți alții ca mine, nu avem un preț.

Demnitatea și onoarea nu se tranzacționează nici la bursă, nici la talcioc, chiar dacă, poate familia, poate societatea te-au învățat exact opusul.

 

You may also like

Shares
Share This

Distribuie!

Distribuie postarea pentru prietenii tăi!