De ce nu răspund întotdeauna la telefon

by Ovidiu ILEA

Am scris acest articol, deoarece mulți oameni nu înțeleg de ce nu răspund întotdeauna la telefon și de ce îmi place atât de mult să comunic prin mail.
Sper că vă va ajuta să înțelegeți punctul meu de vedere, valorile mele și cum prefer să comunic.

       1. Pentru că sunt ocupat

Indiferent dacă lucrez sau petrec timp de calitate cu cei apropiați, urăsc să fiu întrerupt.

Majoritatea oamenilor doresc să mă sune, deoarece este “mai convenabil” pentru ei, dar în cele mai multe cazuri nu este reciproc.
Acest lucru poate suna cu dublu înțeles, dar clienții mei apreciază faptul că, atunci când lucrez la proiectul lor, nu voi lăsa alți clienți potențiali să mă întrerupă și să mă distragă. Focusul este important, mai ales în domeniul meu.

Soluție: Dacă trebuie să-mi spui ceva cu adevărat urgent, poți lăsa un mesaj (de preferință prin SMS sau e-mail, btw) și cu siguranță te voi apela eu mai târziu.

       2. Pentru că un apel nu lasă notițe

Când discut la telefon în cele mai multe conversații, adesea împreună cu apelantul luăm decizii . Problema este că apelul nu notează aceste decizii. Așa că am ajuns să mă cert cu un client deranjat, pentru că era destul de sigur că mi-a spus ce vrea el în legătură cu acea convorbire telefonică, dar nu există nici o notiță pentru a dovedi asta.
De aceea este o practică bună de continuat discuția și concluzionat pe e-mail (sau orice tip de comunicare persistentă) pentru a recapitula deciziile și punctele de acțiune după o discuție vocală.

Soluție: În loc să luați decizii telefonice este mai eficent un mail (în majoritatea cazurilor).

       3. Pentru că repetarea ta este costisitoare

În ultima perioadă sunt contactat de mulți antreprenori care caută un dezvoltator și doresc să-mi prezinte ideea lor de business. Deoarece este foarte greu să convingi un dezvoltator pentru a deveni parte din echipa ta, acești oameni trebuie să ajungă la zeci de dezvoltatori, repetând același pitch de n ori.
Văd două probleme cu această abordare:
1. repetarea poate scădea entuziasmul și spontaneitatea pitch-ului dvs.,
2. repetarea vocală a fiecărui apelant este foarte consumatoare de timp.
Soluție: trimiterea de e-mailuri vă permite să copiați și să inserați paragrafe (de exemplu, pitch-ul dvs.), pentru a vă economisi timpul. Cu toate acestea, asigurați-vă că mail-ul este adaptat fiecărui destinatar prin includerea unor fraze specifice sau personale.

       4.Pentru că memoria mea dă bluescreen

Nu în ultimul rând, acest motiv este cel mai dureros de recunoscut, dar și cel mai important pentru mine: întotdeauna am avut probleme să-mi amintesc oamenii și ceea ce mi-au spus. Nu sunt sigur de ce, dar în ultima perioadă port acest handicap. (Aș dori să le mulțumesc prietenilor și cunoștințelor mele, btw)
Pentru că zilnic întâlnesc mai mulți oameni decât memoria mea poate stoca, eu folosesc notițele foarte mult ca să mă ajute să-mi amintesc cine ești și ce faci. Deci, dacă nu te cunosc, chiar dacă te-ai prezentat la telefon atât tu cât și proiectul tău, există șanse mari să o faci din nou pentru mine mai târziu.
Nu vă simțiți jigniți dacă memoria mea nu reușește să își reamintească discuția avută telefonic. Dacă nu mă interesează de dvs. și / sau proiectul dvs., cu siguranță vă voi spune asta.
Soluție: Utilizarea e-mail-ului pentru a vă prezenta dvs. și proiectul dvs., mă va ajuta să îmi amintesc.

 

Sper că motivele mele de a nu răspunde la telefon au sens pentru tine. Indiferent dacă sunteți de acord sau nu sunteți de acord cu aceste motive, mi-ar plăcea să vă citesc punctul de vedere, opinia și / sau sugestiile suplimentare, sub forma de comentarii la această postare.

 

You may also like

Shares
Share This

Distribuie!

Distribuie postarea pentru prietenii tăi!