De ce majoritatea oamenilor nu vor ajunge niciodata la succes

by Ovidiu ILEA

“Succesul” nu înseamnă doar o mulțime de bani. Mulți oameni care au o mulțime de bani au o viață îngrozitor de nefericită și dezechilibrată.
Success is continuously improving who you are, how you live, how you serve, and how you relate.
Deci, de ce majoritatea oamenilor nu vor avea succes?
De ce majoritatea oamenilor nu evoluează?
Cu cât devii mai evoluat, cu atât mai concentrat trebuie să fii pe acele câteva lucruri care contează cel mai mult pentru tine. Cu toate acestea, după cum a spus Jim Rohn: ” “A lot of people don’t do well simply because they major in minor things.”
Pentru a avea succes, nu poți continua să fii cu persoane care prin acțiunile lor tot ce fac este să te mențină pe loc sau să te demotiveze, persoane care nu te inspiră.
Nu poți continua să ai obiceiuri proaste, indiferent de alegerile familiei, ale prietenilor, etc.
Zilele tale trebuie folosite pentru activitățiile și oamenii care contează cu adevărat pentru tine.
Cu cât reușești să evoluezi mai mult – echilibrează cele câteva lucruri cu adevărat importante (spiritual, relațiile cu cei din jur, financiar, fizic) din viața ta. și înlătură orice altceva ce nu este productiv pentru tine, ceea ce nu te duce la un alt nivel -și nu căuta justificare pentru lucrurile rele care ți se întâmplă, ești singurul vinovat (acțiune & reacțiune). După cum a spus Greg McKeown:“You cannot overestimate the unimportance of practically everything.”
Înainte de a evolua, poți petrece timpul în mod rezonabil cu aproape oricine.
Poți mânca în mod rezonabil tot ce se află în fața ta.
Poți justifica în mod rezonabil activități și comportamente care sunt, sincer, mediocre.
Pe măsură ce viziunea ta despre tine evolueaza, îți dai  seama că trebuie să faci anumite ajustări în viața ta. Trebuie să renunți la cheltuirea tuturor banilor și a timpului tău pentru activități care nu îți sunt benefice, trebuie să renunți și la oamenii care nu ți s-au dovedit loiali, de încredere, etc. Trebuie să salvezi mai mult și să investești mai mult în educația și viitorul tău.
Cu cât vei avea mai mult succes, cu atât mai puțin îți poți justifica calitatea scăzută a vieții tale. Cu cât devi mai conștient de acceste lucruri, comportamentele tale zilnice trebuie să se schimbe, trebuie să fie cele mai bune.
Nu vorbesc aici despre perfecțiune. Cu siguranță nu e vorba de a fi ocupat tot timpul. De fapt, echilibrul adevăratului succes implică ceea ce Tim Ferriss numește “mini-retirements” or regular sabbaticals.
Cu toate acestea, în cazul în care comportamentele tale zilnice sunt în mod constant de o calitate scăzută, la ce te aștepți ca rezultatul vieții tale să fie diferit?
Opțiunile tale trebuie să devină mai bune.
Relațiile tale trebuie să devină mai bune.
Fiecare zonă a vieții tale afectează orice altă parte a vieții tale. Prin urmare, zicala How you do anything is how you do everything. Aceasta este o gândire foarte înaltă. Are sens doar pentru cei care au eliminat totul din viața pe care o urăsc. Pentru a trăi efectiv acest principiu de viață: viața ta de zi cu zi poate fi umplută numai cu acei oameni și acele lucruri pe care le prețuiești cu adevărat.
Când viața ta de zi cu zi va deveni plină doar cu acele esențe care înseamnă cu adevărat ceva pentru tine – și reușești în acele câteva zone – tu absolut vei domina în “toate” zonele din viața ta. Pentru că singurele lucruri din viața ta sunt lucrurile pe care le prețuiești foarte mult. Toate celelalte au încetat încet. Tu ești cel care vrei cu adevărat să fii, în fiecare zi.
Pentru a face acest lucru nu numai că este nevoie de timp, dar este extrem de greu să trăiești în practică.
Spunând “nu” oportunităților mari, dar irelevante este greu.
Renunțarea la obiceiurile proaste este grea.
Modificarea sistemului tău de credințe și valori necesită curaj și sinceritate. Este atât de ușor și simplu să revi la o gândire mediocră și la omanei cu un același nivel.
Cu toate acestea, pe măsură ce te apropii de adevăratele idealuri și valori care sunt cu adevărat relevante, cu atât mai repede lucrurile uimitoare încep să se întâmple în viața ta. Te vei simți mult mai fericit și împlinit. Vei fi mai prezent în viața celor dragi. Vei petrece mai mult timp cu oamenii care contează cu adevărat pentru tine. Vei urmări mai multe vise și ambiții. Vei fi mai rezervat provocărilor. Vei trăi la o frecvență mai mare. Totul din jurul tău va reflecta asta.

Să repet ceea ce a zis Jim Rohn,  “A lot of people don’t do well simply because they major in minor things.”  Oamenii din păcate se înconjoară de lucruri care nu au nici o relevanță pentru viața lor. Prin urmare, majoritatea oamenilor nu vor avea succes. Majoritatea oamenilor nu vor evolua și nu vor progresa.

Dar tu vrei acest lucru. Știi acest lucru și îl poți simți. Ai început deja. Și în fiecare zi ești tot mai aproape de acele lucruri și acei oameni care contează pentru tine.
Ești dispus să te angajezi pe deplin să fii cine știi că poți fi cu adevărat sau alegi să trăiești în continuare într-o mare minciună. Odată ce depășești acel moment nu mai există cale de întoarcere, nimic nu te va putea opri.
 Te provoc la acțiune!

 

You may also like

Shares
Share This

Distribuie!

Distribuie postarea pentru prietenii tăi!