Cat de necesar este un CV?

Primul lucru care te intreb este daca ai un CV. Daca raspunsul este nu, atunci eu iti spun ca tu ai deja un CV. Astazi Google este CV-ul tau. Tot ce are de facut angajatorul tau este sa introduca numele tau in motorul de cautare numit Google si ghici, bingo!

Garantat daca ai pana in 45 de ani nu ai reusit sa stai departe de Internet, garantat ai un cont activ in social media (FacebookGoogle +, Youtube, LinkedInTwitter, etc), si prin absurd sa admitem ca nu ai cont in social media, evident, cel putin o data ai postat ceva pe Internet.

Din pacate, trebuie sa iti spun ca majoritatea angajatorilor “googalesc”. Angajatorul tau, inainte de a lua in calcul posibilitatea ta de angajare, te “googaleste”, asa cum m-ai “googalit” si tu pe mine inainte sau dupa ce ai ajuns la mine pe site. Este cea mai moderna si rapida modalitate de informare, oferindu-ne o vasta baza de date despre cine, ce ne intereseaza. Superficiala sau profunda, in functie de datele pe care o persoana le afiseaza despre sine sau altii la adresa sa, avem posibilitatea sa obtinem date de prima mana care ne construiesc o prima imagine. In functie de aceasta imagine consideram daca mergem mai departe cu aprofundarea sau nu…

Trebuie sa fii atent la tot ce postezi, comentezi sau cu alte cuvinte, fii atent la activitatea ta pe Internet. Tot ce faci tu pe Internet alcatuieste CV-ul tau, asadar angajatorul tau poate stabili foarte usor ce fel de persoana esti, fara sa te mai cheme la un posibil interviu. Cu alte cuvinte, uneori supapele pe care le permiti intr-un mediu online si chiar moduri in care altii te vad si le afiseaza online despre tine – iata, constituie CV-ul tau indirect, umbra ta!

Intrebarea care vine acuma este, daca, totusi, poti face ceva cu acest nou model de CV, numit Google si care iti da mari batai de cap la angajare.

Ei bine, din fericire pentru tine, iti spun ca, da, poti face ceva, dar despre asta voi vorbi intr-un articol viitor. Pana atunci, daca vrei informatii suplimentare legate de cariera, CV-ul perfect, cum poti ajunge la un interviu, ma poti contacta la adresa de mail ovidiu@ovidiuilea.ro sau aici.

Shares
Share This

Distribuie!

Distribuie postarea pentru prietenii tăi!