5 Moduri de a motiva oamenii unei echipe să progreseze

by Ovidiu ILEA
5 Moduri de a motiva oamenii unei echipe să progreseze

Cum îți motivezi oamenii din echipă să ia inițiativă și să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile lor, astfel încât la final atât tu cât și echipa să aveți cele mai bune rezultate?

În primul rând trebuie să existe o viziune clară asupra obiectivului sau obiectivelor care se doresc a fi atinse și totodată asupra așteptăriilor pe care le ai de la fiecare membru al echipei, pentru a se putea focusa pe taskurile pe care le are de îndeplinit fiecare membru al echipei.

Pentru a putea atinge acest obiectiv îți recomand să aplici următoarele  5 principii:

  1. Investește timp în echipa ta. Caută să afli care sunt golurile, obiectivele și aspirațiile de viitor ale membrilor echipei tale. Acest lucru poate fi un detaliu ușor de trecut cu vederea, dar este foarte important și valoros pentru stimularea unei echipe de oameni loiali și motivați.
  2. Stabilește rolul fiecărui membru al echipei. Acest lucru creează sentimentul puternic al identității de rol în cadrul echipei, de promovare a sinergiei și a camaraderiei membriilor echipei. Astfel membrii echipei vor întelege că nu vor putea duce la îndeplinire obiectivul echipei fără ca fiecare membru al echipei să-și îndeplinească obiectivul lor specific.
  3. Măsoară progresul. Este foarte important stabilirea unor criterii de măsurare a îndeplinirii obiectivului, obiectivelor și raportarea acestor progrese. Spre exemplu ajută foarte mult stabilirea unor obiective zilnice, săptămânale și stabilirea unor criterii lunare de referință sau progres.
  4. Învață-ți oamenii cum să câștige. 
  5. Fă favoruri în avans pentru membrii echipei. A-ți ajuta membrii echipei să avanseze în mod inevitabil vei promova o relație de reciprocitate. Atunci când vei fi în nevoie, ei vor fi dispuși să te ajute.

Urmează acești pași și vei deveni un lider pentru echipa ta. Iți recomand să citești aici cele 3 reguli pentru un business de succes!

Abonează-te la newsletter-ul din site și vei primi un mail surpriză.

 

 

You may also like

Shares
Share This

Distribuie!

Distribuie postarea pentru prietenii tăi!