3 reguli pentru un business de succes!

1. Cand te asociezi cu cineva, fa bine si cunoaste foarte, foarte bine acel om. Daca nu, verifica tot ceea ce face, nu se stie cand asociatul va incerca sa isi asume toate meritele si sa arunce in curtea ta orice greseala. Sunt tot mai multi oameni care pentru 100-200 de euro in plus fac orice si vorbim de sute de euro in plus la salarii de mii sau zeci de mii de euro. Compromisurile trebuie facute. Ele au insa un cost. Analizeaza aceste costuri si decide dupa, la rece, daca le accepti sau ba.

2.  Afacerea inseamna control total pe lantul upstream-downstream. Clientul trebuie sa cunoasca si sa te “recunoasca”,  furnizoul la fel, influencerii idem, echipa proprie si ea, evident. O veriga lipsa dezechilibreaza totul. O spita lipsa slabeste roata, trei spite lipsa o fac ovala, iar la zece spite duse inchizi afacerea. Centrul rotii e butucul, adica finantarea. Cashul trebuie sa fie sub controlul tau.

3. Portofoliul trebuie sa fie echilibrat. Orice produs care aduce peste 50% din totalul valorii este o viitoare bomba cu detonare lenta. Foloseste produsul driver ca sa aduci alte doua-trei produse sus. Stoarce locomotiva ca sa produci alte locomotive, mici, dar autonome si viabile independent de schimbare posibile.

Istvan Komporaly
proprietar Torus Pharma

Shares
Share This

Distribuie!

Distribuie postarea pentru prietenii tăi!